Vieze geuren verwijderen

Cleanfirm Stylesatlife  > Uncategorized >  Vieze geuren verwijderen
0 Comments

Op de kookplaats ontstaan gemakkelijk vieze geurtjes. Of het alreeds de ijskast is, oven of de afvalbak diegene die vieze geuren veroorzaakt, onprettig kan het zeker worden ervaren! Gelukkig kun je deze geurtjes op een goede en effectieve manier aanvechten, desalniettemin voorkomen is natuurlijk steevast een stuk fijner!

Magnetron of oven stinkt


De oven of (combi)magnetron wordt al snel van binnen smerig. Overgekookte etensresten, melk en uit elkaar geknapte eierresten zorgen al snel voor een heerlijke combinatie van vieze geurtjes. Indien inclusief schoongemaakt, kan het pas wederom in persoon laten pralen om er gebruik van te maken. Dus een flinke schoonmaakbeurt is vaak wel nodig om deze te ontgeuren.

Dit doe je zo:

Verwarm de oven of (combi)magnetron tot wel 250 graden. Vul een ovenschaal met water, een kopje baking soda en citroensap. Zet dit schaal in de voorverwarmde oven. Laat dan de schaal staan voor een half uur voor de beste uitwerking. Indien dit voltooid is, haal de schaal uit de oven en laat dit een moment afkoelen. Veeg de oven schoon na met een sponsje of doekje.


Vieze lucht bestrijden van uw ijskast.


In de koelkast bewaar je jouwn tal van verschillende soorten eten en drinken. Alhier wordt regelmatig veel geknoeid. Bijvoorbeeld wanneer je de dop van de frisdrank niet goed hebt dichtgedraaid. Of de vloeibare boter lekt. Een stinkende koelkast komt dus best regelmatig voor. Het belangrijkste wat jij kunt doen om vieze geurtjes te voorkomen in uw koelkast, is deze regelmatig na te kijken op producten over datum en schoon te maken.

Je kunt hiervoor een bakje (gemalen) koffiebonen inleggen. Koffie absorbeert geuren en zorgt ervoor dat jouw koelkast opnieuw onzijdig ruikt. Heb jou geen koffiebonen te huis? Eventueel werkt ook het volgende de ijskast te ontgeuren:

  • een verdroogd theezakje,
  • een bakje pure ranja,
  • een halve aardappel,
  • een halve citroen.

Vaatwasser stinkt

Dat een vaatwasser zich ook in het stankgewas kan gaan pronken en is natuurlijk net zo verwonderbaar. De dagelijkse vieze vaat wordt hier ingezet en vieze geurtjes kunnen worden voorkomen om het servies vooraf even voor te spoelen. Eventueel kan ook een antikalkmiddel hiermee een hint zijn. Indien je de geur uit de vaatwasser blijft ruiken, kan een spruit azijn of citroenpartjes dit verhelpen. Laat de machine het lange programma uitwerken, zodat kalk en vieze overschotten hierin weggwassen zullen worden.


Stinkende prullenbak


Het is de prullenbak die immers vaak de grootste initiatiefnemer is van vieze geurtjes. Gelukkig kun jij dit op vele manieren voorkomen en/of verhelpen:

  • een kopje baking soda,
  • een flinke schep kattenbakvulling,
  • geurdoekjes,
  • een krant,


Ben je tevens je eigen stinkende keukenruimte helemaal zat? Merk je verder dat jij te weinig tijd voor jezelf hebt voor de schoonmaak? Neem dan onze professionele schoonmaakservice in de hand. SL schoonmaakbedrijf weet exact hoe dit kan worden aangepakt. Nooit meer vieze geurtjes met een zeer betrouwbare schoonmaakdienst die werkt volgens jouw wensen! Heb je al eens getracht een schoonmaakhulp in te schakelen, neem dan advies voor een gratis offerte-opmaak bij Stylesatlife.