Deze plekken worden vaak vergeten!

Cleanfirm Stylesatlife  > Uncategorized >  Deze plekken worden vaak vergeten!
0 Comments

Schoonmaakmaterialen

Wat men vaak vergeet, is het schoonmaken van de schoonmaakartikelen zelf. Want hoe kun je nu je huis schoonmaken terwijl je schoonmaakartikelen misschien wel vol met bacteriën zitten? Zorg er eerst voor dat al je schoonmaakmaterialen schoon zijn, anders kun je net zo goed niet beginnen. De dweil en stofdoek kunnen het beste na elke schoonmaakbeurt gewassen worden. Wel zo fris!

Vaatwasser

Je vaatwasser draait wekelijks – misschien wel dagelijks – om al je vieze kopjes, borden en bestek weer schoon te maken. Omdat je vaatwasser de vaat schoonmaakt, vergeet je weleens dat een vaatwasser zelf ook heel vies kan worden. Het schoonmaken van een vaatwasser is snel en gemakkelijk. Zet een glas met citroen en azijn in je vaatwasser, laat dit meedraaien en je vaatwasser is weer spik en span.

De (huis)telefoon

Een huistelefoon wordt vaak vergeten, terwijl de kast of tafel waar hij op staat, wel altijd grondig wordt schoongemaakt. Maak hem maandelijks voorzichtig schoon met een vochtig doekje. Dit gaat ook op voor je smartphone. Heb je die ooit schoongemaakt?

Douchegordijn

Een douchegordijn is een broedplaats voor bacteriën. Je kunt ze vervangen, maar het is duurzamer om ze gewoon te wassen. Wassen kan alleen als ze van nylon of katoen zijn, dus let hierop. Je kunt je douchegordijnen in de wasmachine stoppen met wat wasmiddel. Laat het gordijn aan de waslijn drogen en hij is weer als nieuw.

Matras

Het is slim om regelmatig je dekbed buiten te hangen om deze te laten luchten, maar met een matras gaat dat wat lastiger. Om je matras ook een goede schoonmaak te geven, klop je het stof eraf met een mattenklopper en besprenkel je hem met baking soda. Laat dit een paar uur intrekken en stofzuig vervolgens je matras. Als het kan, draai je matras dan ook regelmatig om. Dan lig je veel lekkerder!

Planten

Kamerplanten staan leuk, zorgen voor een goed vochtgehalte en geven meer energie aan een huis. Planten hebben naast water, soms ook een schoonmaakbeurt nodig. Planten zijn grote stofvangers. Zet de planten in de douche of badkuip en spoel ze af met water. Als de planten hier te zwaar voor zijn, haal er dan een microvezeldoek overheen.

Wasmachine

Als je een wasmachine te lang niet hebt schoongemaakt, kunnen de zeepresten die zich in de wasmachine bevinden, voor een nare geur zorgen. Dat kan enorm gaan stinken en je kleding komt ook minder schoon uit de wasmachine. Je kunt je wasmachine schoonmaken door deze aan te zetten met 50 gram baking soda in de trommel en 50 ml natuurazijn in het wasmiddelbakje. Je kunt er ook voor kiezen om speciale schoonmaakmiddelen voor je wasmachine kopen.

Tandenborstelhouder

Je koopt regelmatig een nieuwe tandenborstel. Maar denk je er ook weleens aan om het bakje/glas waar je je tandenborstel netjes in zet schoon te maken? Waarschijnlijk niet! Stop daarom dit bakje elke week in de vaatwasser. Wel zo fris. Deze plek is namelijk een broeiplek voor bacteriën. Omdat je het niet ziet, heb je het niet zo snel door.

Stofzuiger

De zak of bak van de stofzuiger vervang je regelmatig. Dat je de stofzuiger zelf ook kan schoonmaken, wordt vaak vergeten. Maak de bak van de stofzuiger schoon met een sopje, vervang de filters en haal de haren en het overgebleven stof uit de haren van de opzetstukken. Reinig tot slot de opzetstukken en maak met een doekje de wielen schoon.

Het koffiezetapparaat

Maak je nog gebruik van een ouderwets koffiezetapparaat? Deze kun je nog heel lang gebruiken, als je er maar goed mee omgaat. Als je een kopje natuurazijn in het waterreservoir gooit en het even laat pruttelen, kan je koffiezetapparaat nog jarenlang mee. Al het vuil is als sneeuw voor de zon verdwenen.